perjantai 6. helmikuuta 2009

VETOVASTUU VAIHTUI

Kuten moni on tiedotusvälineistä lukenut, on Teuvan kunnanjohtaja Veli Nummela siirtynyt vuorotteluvapaalle kahdeksan kuukauden ajaksi. Hän palaa työhönsä kunnan johtopaikalle lokakuun alussa 2009. Toimin tämän kahdeksan kuukauden ajan vs. kunnanjohtajana. Varsinainen tehtäväni lukion rehtorina ja sivistystoimenjohtajana hoituu siten, että vararehtori Veijo Kivislahti toimii lukion rehtorina ja sivistystoimenjohtajan tehtäviä hoitaa yhteiskoulun rehtori Sinikka Rahkonen. Sinikka delegoi osan tehtävistään vararehtori Maija-Liisa Saksalle. Kuntalaiset voivat olla luottavaisella mielellä, kyseisillä henkilöillä on pitkäaikainen kokemus sivistys- ja koulupuolen asioista ja apuna heillä on hyvä, ammattitaitoinen ja pitkäaikaisen kokemuksen omaava henkilökunta.

Samoin voin todeta myöskin kunnantalon ja eri palvelusektorien työntekijöistä. Johtoryhmässä on kokemusta sekä nuorta innokkuutta, laaja-alaista koulutusta ja kokemusta tehtävistä kunnista, yliopistoista aina ministeriötasolle saakka. Itse edustan kunnan virkamiesten vanhinta kaartia, olenhan tullut kuntaan jo 1988. Minulla on pitkäaikainen ja monipuolinen työ- ja hallintokokemus. Useimmat Teuvan kunnan valtuutetut ja lautakuntien jäsenet ovat minulle tuttuja jo pitkältä ajalta, samoin tunnen Rannikko- ja suomenkielisen Suupohjan sekä Etelä-Pohjanmaan virkamieskunnan ja keskeiset luottamusmiehet. Opetushallituksen ja eri ministeriöiden useisiin viranhaltijoihin minulla on myös suorat kontaktit.

Otan työni vastaan nöyrällä mielellä ja haluan toimia kaikkien kuntalaisten ja alueen asukkaiden parhaaksi niin, että kaikilla olisi täällä eteläisellä Etelä-Pohjanmaalla mahdollisimman hyvä elää ja asua. Todennäköisesti taloudelliset ajat tulevat nykyhetkestä vielä jonkin verran heikkenemään, mutta uskon, että yhdessä Teuvan kunnan viranhaltija- ja työntekijäorganisaation sekä luottamushenkilöstön kanssa voimme turvata kuntamme kansalaisille riittävän hyvän ja kustannuksiltaan tehokkaan palvelutason. Eteläpohjalaisella sisulla tulemme varmasti pärjäämään ja saavuttamaan hyviä tuloksia.

Pyrin kirjoittamaan Velin tapaan lyhyitä kommentteja ja kuulumisia kunnan ajankohtaisista asioista ja toivon avointa kontaktinottoa myös kansalaisilta sähköpostilla, puhelimella ja henkilökohtaisin keskusteluin täällä kunnantalolla tai kylällä.

Toivon omalta osaltani myöskin kaikille kuntalaisille ja Teuvan kunnan palveluorganisaatiolle jaksamista niin työssä kuin perhe-elämässäkin. Kansalaisten, ystävien ja perheittemme tuella jaksamme vaikeinakin aikoina viedä asioita eteenpäin, tarvitsemme siihen myöskin korkeimman siunausta ja varjelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti