keskiviikko 16. syyskuuta 2009

TEUVA TARTTUU VALTION ELVYTYSRAHAAN JA RAKENTAA UUDEN MODERNIN KOULUKESKUKSEN, TEHOREHTORIA HAETAAN

Lääninhallituksesta on tiedusteltu, olisiko Teuvan kunta valmis hakemaan valtionosuutta jo vuonna 2010 Yhteiskoulun ja lukion peruskorjaukseen, jos rahoitus olisi n. 75 % normaalista valtionosuudesta. Ykkösvaiheen kustannusarvio on n. 6,3 milj. ja valtionosuus siitä on n. 3,2 milj. Mikäli rakentaminen aloitetaan jo 2010 vuoden puolella, olisi valtionosuus vajaa 800 000 euroa pienempi eli n. 2,4 milj. Hankkeen nopeampaa aloitusta puoltaa se, että mikäli Teuvan kunta menee normaalilla aikataululla eli aloitus olisi vuonna 2013, meillä olisi mahdollisuus saada ykkösvaiheen rahoitussuunnitelmaan ainoastaan n. 3,3 milj., josta valtionosuus olisi 1,6 milj.euroa.

Kunnanhallitus kävi iltakoulussaan asiasta vilkkaan keskustelun. Johtopäätöksenä oli, että Teuvan kunnan maksuvalmius on hyvä, rakentamiskustannukset tulevat todennäköisesti muutaman vuoden sisällä nousemaan, lainakorot tulevat ehkä myös nousemaan ja työllisyys tulee edelleen heikkenemään. Mikäli rakentamiseen ryhdytään jo ensi vuoden syksyllä, peruskorjauksen ykkösvaiheen ja tulevan kakkosvaiheen valmistumisaikataulu aikaistuu n. 2 – 3 vuodella. Peruskorjaushankkeeseen liittyvän kouluverkkoratkaisun kustannussäästön on laskettu olevan n. 600 000 – 700 000 euroa vuodessa, jolloin hankkeen valtionosuuden väheneminen kuittautuu runsaassa vuodessa.

Keskeinen rooli tulevan, modernin, uuden koulukeskuksen saneerauksessa on tulevalla Yhteiskoulun rehtorilla, jota haetaan parhaillaan laajalla, avoimella haulla. Aloitteellisella, joustavalla ja yhteistyökykyisellä rehtorilla tulee olemaan merkittävä rooli uudistettaessa ja kehitettäessä yhtenäiskouluperiaatteen mukaisesti teuvalaista koulujärjestelmää. Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnassa on alustavasti keskusteltu siitä, että tulevan rehtorin tehtäviin sisällytetään mahdollisesti myöskin lukion rehtorin tehtävät vuoden 2010 syksystä alkaen.

Yhteistä virkaa puoltavia seikkoja ovat seuraavat: Yhteiskoulun ja lukion oppilaat ja opettajat tulevat hankkeen kakkosvaiheen jälkeen työskentelemään yhdessä nykyisissä lukiotiloissa, opettajat ovat jo nyt lähes kaikki yhteisiä, Yhteiskoululla ja lukiolla ja koko kouluhallinnolla on yhteinen Starsoft –hallinto-ohjelmisto. Toimistosihteerit työskentelevät tiimimäisesti toistensa vahvuuksia hyödyntäen. Yhteiskoulu ja lukio ovat vireitä, yrittäjyyttä, kansainvälisyyttä sekä ilmaisutaitoa painottavia oppilaitoksia. Virtuaali- ja verkko-opetuksessa on Teuvan lukiolla merkittävä rooli eteläpohjalaisten lukioiden ja Opin Lakeuden ryhmässä.

Teuvalla on nyt avoimena opetuksen ja oppimisen kehittäjän ja visionäärin virka. Toivon, että tehtävä kiinnostaa useita. Lauri Tähkän synnyinpitäjä kutsuu kehittäjää, tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti