keskiviikko 4. elokuuta 2010

Teuvalla suotuisa väestökehitys

Kesäkuun 2010 lopun väestötilasto (5991) osoittaa, että kuntamme väkiluku on jälleen nousussa. Tilastosta puuttuvat Teuvalle hiljattain muuttanut lähes 10-henkinen sekä muutama pienempi perhe eli näyttää vahvasti siltä, että 6000 asukkaan raja ylitetään piakkoin.
Vuoden vaihteessa meitä teuvalaisia oli 5962. Pari vuotta sitten väkilukumme oli myös noususuunnassa, mutta sitten tuli pieni notkahdus. Tulevaisuuslautakunta on kuluvana vuonna pariinkin otteeseen pohtinut väestökehitystämme todeten, että Teuvan kunta, seurakunta ja yrittäjät ovat jo vuosia hoitaneet hyvin kuntaan muuttaneet järjestämällä muun muassa Uusien kuntalaisten Teuva-illan.
Vastaava ilta ollaan jälleen järjestämässä 17.8. kulttuuritalo Orrelassa. Tilaisuudessa annetaan viranhaltijoiden toimesta Teuva-tietoa, järjestetään kiertoajelu ja tarjoiluakin on sopivasti. Pidän hyvin tärkeänä tällaisten tilaisuuksien järjestämisen. Muutto uuteen kuntaan on aina stressaavaa koko perheelle, siksi meidän teuvalaisten on kaikin tavoin tuettava kotoutumista ja saada uudet perheet syntyperästä ja taustasta riippumatta vakuuttuneiksi, että heitä tarvitaan täällä ja he ovat tervetulleita.
Teuvan kunnan antamat uusien kuntalaisten etuudet ovat mittavat, katso kuntamme infosivulta www.teuva.fi. Teuva on mahtava paikka asua ja elää. Tällä viikolla teuvalaiset ja seutukunnan väki saavat nauttia vapaaehtoisen kulttuurityön antimista Elolysteissä sekä viettää ikimuistettavat Sauna-ajot Parrassa. Esitän kunnan puolesta lämpimän kiitoksen järjestelyissä mukana oleville kunnan työntekijöille sekä erittäin laajalle talkooväelle ja harrastajille. Ilman Teitä elo tylsää olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti