perjantai 29. lokakuuta 2010

Teuvan lukio liittyi Nuori Yrittäjyys-ohjelmaan

Teuvan lukio liittyi Nuori Yrittäjyys -ohjelmaan. Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia opinto-ohjelmia nuorille. Käytännönläheiset ohjelmat haastavat oppimaan oman toiminnan kautta tiimityöskentelyä, ongelmanratkaisua, omien ideoiden kokeilua ja toteuttamista sekä vastuunottamista omasta työstä. Ohjelmat antavat tietoa yrittäjyydestä, harjaannuttavat elämässä tarvittavia taitoja sekä kannustavat aktiiviseen ja oma-aloitteiseen työotteeseen läpi elämän.

Lukio toimii aluksi Patukka-kioskitoimintaa järjestäen, tavoitteena on hankkia muun muassa Abi-risteilyn rahoitus. Nuoret valitsivat keskuudestaan toimitusjohtajan, talouspäällikön, markkinointipäällikön jne. Hankkeeseen tuli myös mukaan teuvalainen mentoriyritys, joka mentoroi, avustaa ja ohjaa nuorten yritystoimintaa koko sen toiminnan ajan. Myöhemmin yritystoimintaan sisällytetään mahdollisesti vanhusten avustamispalveluita, nettilehti (on parhaillaan kehitteillä), messut ja muotinäytökset, joiden kautta kerätään varoja muun muassa kansainvälisyytoimintaan.

Nuori Yrittäjyys- toiminta on jatkoa Teuvan lukion yrittäjyyskasvatuksen ja -opetuksen kehittämistoimille. Pari vuotta sitten lukio pääsi mukaan opetushallituksen tukemaan yrittäjyyslukioverkostohankkeeseen. Hankkeessa on mukana vain muutamia lukiota Etelä-Pohjanmaalta. Toivon menestystä nuorille näiden hankkeiden osalta. Yliopisto-, ammattikorkeakoulu- ym. tutkinnon jälkeen opiskelijat siirtyvät työelämään, mutta moni miettii varmaan jo muutaman työvuoden jälkeen oman yrityksen perustamista. Siinä vaiheessa näiden hankkeiden kautta saadut tiedot ja opit ovat todella tärkeitä.

1 kommentti:

  1. lisätietoa
    http://www.facebook.com/profile.php?id=1413289180#!/pages/Y-love-yrittajyyslukioverkosto/373084824818

    VastaaPoista