keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta esittää keskustan koulujen yhdistämisen aikaistamista

Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta päätti yksimielisesti keskustelun jälkeen esittää kunnanhallitukselle, että Komsin, Kauppilan ja Riipin koulujen oppilaat, vakinaiset opettajat ja vakinaisluoteiset avustajat siirtyvät syyslukukauden 2013–2014 alussa Syreenin kouluun. Edelleen varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että teknisen toimen vakinaiselle henkilökunnalle järjestettäisiin töitä teknisen toimen muissa kiinteistöissä tai muissa kunnan tehtävissä.


Asia tullee hallitukseen maaliskuun aikana. Kouluasiasta pidetään oppilaiden vanhemmille keskustelu- ja informaatiotilaisuudet seuraavasti: Kauppilan koulu ti 5.3. klo 19.00; Riipin koulu ke 6.3. klo 19.00; Komsin koulu to 7.3. klo 19.00; Syreenin koulu ti 12.3. klo 19.00.

Tiistaina Kauppilan koululla pidetyssä tilaisuudessa asiasta käytiin sivistystoimenjohtajan ja yhteiskoulun/lukion rehtorin alustuksien jälkeen vilkasta keskustelua. Eniten huolta aiheuttivat tulevat kuljetusjärjestelyt Kauppilasta Syreeniin. Jurva-tie koetaan osin vaaralliseksi, koska tien reunasta puuttuvat kevyen liikenteen väylät ja katuvalot. Lisäksi kyseltiin välituntivalvonnoista, ryhmien koosta ja muodostumisesta, tutustumistilaisuuksista, Syreenin koulun tilojen riittävyydestä ym.

Tilaisuutta pidettiin hyvänä ja rakentavana. Vanhemmat pitävät tärkeänä, että päätökset tehdään nopeasti suuntaan tai toiseen. Suunnittelulle pitää olla riittävästi aikaa ja informaation pitää kulkea kouluille, vanhemmille ja oppilaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti