keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Teuvan lukio menestyi todella hyvin 2010 ylioppilaskirjoituksissa

Teuva menestyi erinomaisesti tämän vuoden ylioppilaskirjoituksissa. Sijoitus oli 46. pakollisissa kokeissa ja 26. sija kaikkien puoltoäänien keskiarvon perusteella. Haluan esittää kaikille opettajille ja koko henkilökunnalle lämpimät kiitokset hyvin tehdystä työstä. On toki myös muistettava, että hyvä tulos on aina seurausta koko opiskeluajasta eli hyvän ja tasokkaan perusopetuksen merkitys on todella tärkeä asia. Oppilashuollon, erityisopetuksen ja muiden tukitoimijoiden merkitystä on myös syytä korostaa. Opetus on maratontyöskentelyä ja perustuu aina aikaisemmin opitun hyvään omaksumiseen ja hyödyntämiseen.

Miksi tulos oli hyvä? Teuvan lukio on hyvä peruslukio. Meillä on ajanmukainen oppimisympäristö, nykyaikainen oppimispesä virtuaalilaitteineen, pätevät ja pysyvät opettajat. Teuvan lukio on panostanut hyvän perusopetuksen lisäksi kansainväliseen opiskelijavaihtoon, teknologiaopintoihin ja yrittäjyyteen. Ilmaisutaito ja siihen sisältyvät näytelmäprojektit ovat vahvasti mukana lukion tarjonnassa. Lukiodiplomeja voi Teuvalla suorittaa kuvataiteessa, ilmaisutaidossa ja liikunnassa. Teuvan lukio on keskeisesti mukana virtuaali- ja verkko-opetuksen valtakunnallisessa kehittämisessä yhdessä Etelä-Pohjanmaan ja Suupohjan lukioiden kanssa. Opinto-ohjaus on Teuvalla yksilöllistä, ilmapiiri rento ja kodikas, jokaisesta huolehditaan.

Teuvalle lukio on tärkeä IDENTITEETTITEKIJÄ. Kunnallisille päättäjille lukion on syytä olla paikkakunnan lippulaiva, jonka sekä kiinteistöstä, opetusvälineistöstä ja henkilökinnasta pidetään hyvää huolta. Tulevaisuudessa opiskelijamäärät tulevat entisestään vähenemään ja kilpailu opiskelijoista kiristyy. Siksi Teuvalla ja Suupohjassa on jatkossa turvauduttava tiiviiseen yhteistyöhön. Yhteistyöhön ei tarvita hallintorakenteiden muutosta vaan toimijoiden yhteistyötä kaikilla tasoilla. Lukio- ja ammatillisen koulutuksen säilyminen ja kehittäminen on alueemme kehityksen avainasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti