tiistai 1. helmikuuta 2011

Teuvan lukio mukana yrittäjyyslukioverkostossa

Opetushallituksen oppimisympäristöhankkeiden rahoituksella vuoden 2012 loppuun saakka toimivassa Yrittäjyyslukioverkoston kehittämishankkeessa (Y-love) on mukana 23 lukiota eri puolilta Suomea. Hankkeen tavoitteena on verkostoyhteistyön kehittäminen, osaamisen jakaminen sekä lukioiden yrittäjyysportfolion kehittäminen. Hankkeessa on Teuvan lukion lisäksi neljä muuta lukiota Etelä-Pohjanmaalta.
Verkostotapaamisia järjestetään muutaman kuukauden välein eri puolilla Suomea. Vuoden 2011 ensimmäinen tapaamisen järjestettiin Salossa. Minullakin oli mahdollisuus olla mukana yhdessä lukiomme yhteiskuntaopin/historian lehtorin kanssa. Tapaamisen yhteydessä kerroimme teuvalaisesta yrittäjyyskasvatuksesta ja sen tuloksista. Lukiossamme on ollut jo monia vuosia opiskelijoiden mahdollista valita yrittäjyysopintoja ns. vaihtoviikon aikana. Useita opiskelijoita ja opettajia on ollut myös eri yrityksissä harjoittelemassa vaihtoviikolla. Lukio on saanut merkittävää taustatukea teuvalaisilta yrityksiltä, yrittäjäjärjestöltä ja Teakilta, siitä lämmin kiitos Teille kaikille.
Viime jaksossa opiskelijoille tarjottiin yrittäjyyskurssi, joka sisälsi muun muassa liiketoimintasuunnitelman teon 3-4 opiskelijan ryhmissä. Toistakymmentä nuorta valitsi kurssin, Parhaan liiketoimintasuunnitelman valinnassa saimme apua Teakilta ja Rakennusliike Jukka Leppäniemi Oy:ltä. Jukan yritys sponsoroi merkittävällä summalla parhaan suunnitelman tehnyttä ryhmää. On hienoa, että meillä on Teuvalla Jukan kaltaisia nuoria yrittäjiä, jotka näkevät kaiken kiireensä ohella huolta myös tulevista yrittäjistä. Jukka piti ansiokkaan puheen opiskelijoille kurssin päätteeksi. Opiskelijat ja varsinkin voittanut ryhmä olivat silmin nähden tyytyväisiä saamaansa huomioon, Tejuka oli myös paikalla haastattelemassa voittanutta ryhmää. Muutkin ryhmät olivat tehneet hyvää työtä ja saivat kaikki ansaittua kiitosta. Minua miellytti erityisesti ryhmän ”Kiviluoma ja toverit” liikeidea, joka perustuu ikäihmisten erilaisten hoivapalveluiden järjestämiseen. Ikäihmisten määrä kasvaa voimakkaasti tulevaisuudessa Suupohjan alueella. Kasvun seurauksena pienten hoivapalveluyritysten tarve tulee olemaan merkittävä. Toiminta-alueina yrityksille voivat olla muun muassa, ruokailun järjestäminen ja/tai ruokakuljetukset, siivous-, liikunta- ja virkistyspalvelut sekä erilaiset kulttuuripalvelut.
Tapaamisten lisäksi verkosto pitää yhteyttä ns. webseminaarien muodossa eli virtuaalisesti verkon välityksellä. Salossa saimme hyvän kuuden tunnin opastuksen sosiaalisen median mahdollisuuksista. Teuvan kunta on jo omalta osaltaan käynnistänyt sosiaalisen median hyödyntämisen mahdollistamalla työntekijöittensä opiskelun sekä Teakissa että ns. Somettaja-koulutuksen muodossa Kauhajoella.
Seinäjoella oli Salon tapahtuman kanssa samaan aikaan valtakunnallinen ja kansainvälinen yrittäjyyskasvatustapahtuma, jossa avauspuheen piti Teuvan yhteiskoulun nuori oppilas/yrittäjä Aapo Mahlamäki. Aapo "otti yleisön”, puhe herätti suurta julkisuutta ja luentokutsuja tulee varmaan jatkossa myös kansainvälisiltä toimijoilta. Kiitos Teuvan koulutoimen puolesta Aapolle ja taustajoukoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti